Aankomst: Vertrek: Controleer beschikbaarheid

HomeAgendaActiviteiten

Activiteiten

Activiteiten in het Stadshuys te Appingedam

De Groote Rode kamer wordt ook gebruikt voor lezingen, workshops, mandala tekenen en vele andere creatieve activiteiten. In de wintermaanden worden er op zondagmiddag concerten gegeven  o.a. piano, viool en zang met high tea. Voor "kleine" gezelschappen van 4 tot 22 personen, wordt de ECO high tea geserveerd Koffieapparaat Senseo ECO en Waterkoker koffie en thee staan voor u gereed.

In de Burgemeesterkamer kunt u gebruik maken van de laptop en uw emails afhandelen is de boekenkast gevuld met een ruime keuze aan boeken en romans. Ook is het mogelijk een ecologisch  diner te gebruiken aan de lange tafel met de knopstoelen waar B en W vergaderden in vroegere tijden.

Achter het huis is een prieel waar u ook kunt genieten van een high tea of op het overdekte terras heerlijk een glaasje wijn drinken en luisteren naar het carillon van de bijzondere Nicolaaikerk.

 

Mandala tekenen:

Workshop Mandala tekenen onder leiding van Henny Groote

Schilderen

Workshop door Henny Groote

 

Open huis

Bijzondere activiteit, elke laatste zondag van de maand s'middag vanaf 15.00 uur is het Stadshuys een OPEN HUIS een fijne ontmoetingsplek voor een ieder die met andere mensen in contact wil komen in een stijlvolle ambiance. Bezichtiging van activiteiten en wisselende gasten voor diverse gespreks onderwerpen.

Beeldende kunst in Stad Appingedam

Appingedam is in het trotse bezit van een aantal belangwekkende musea en galeries, waar regelmatig zeer interessante tentoonstellingen te zien zijn, naast de vaste collecties. Daar, en in de ateliers van enkele kunstenaars, kunnen bezoekers vrijwel alle vormen van beeldende kunst bezichtigen, kunstenaars aan het werk zien en bestaat ook de mogelijkheid om workshops te volgen. Ook in de monumenten van de stad - o.a. de Nicolaikerk - worden regelmatig exposities gehouden.
Het Cultureel Platform Appingedam heeft een brochure laten maken om de bezoekers en inwoners van Appingedam te informeren over de mogelijkheden om Kunst te "ervaren" en hen de weg te wijzen naar de plaatsen waar dat kan. Hieronder kunt u de brochure bekijken, downloaden en printen.

Workshop bij Alambik:

Hoe maak je Limoncello