Aankomst: Vertrek: Controleer beschikbaarheid

HomeAgendaBezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Groninger museum

Capita Selecta: verrassende keuze uit eigen collectie in Groninger Museum.

Van 19 april tot en met 22 september 2013 toont het Groninger Museum een keuze uit de eigen collectie.  Hierbij worden meerdere genres door en naast elkaar getoond: hedendaagse fotografie en design, regionale kunstgeschiedenis naast sterren uit de internationale kunstwereld.

Deze wijze van presenteren is geheel in lijn met de verzamelgeschiedenis en het postmoderne gebouw van het Groninger Museum, dat immers ook een mix van verschillende stijlen en genres is. Er wordt hier geen chronologisch verhaal gepresenteerd maar een verrassend spel van overeenkomst en contrast, van traditie en vernieuwing, van provocatie en verstilling. Er wordt werk getoond van Jake & Dinos Chapman, Marga Weimans, Andy Warhol en Marc Quinn. Ook is er aandacht voor fotografie van Anton Corbijn, Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin en Blommers & Schumm.

Groninger museum

Museum Mohlmann

De Wereld boven Tafel

Het Hedendaags Tafelstilleven

Soms is het idee zo eenvoudig dat je je afvraagt: waarom is dit nooit eerder gedaan? Natuurlijk, er is wel eens een ‘echt voorwerp’ geëxposeerd dat ook in een schilderij voorkomt; een bijzondere vaas, of een kostbaar schaaltje. Maar deze tentoonstelling laat maar liefst 28 tafelstillevens zien met de 28 echte tafels en de 28 echte stillevens! Zoiets is nog niet eerder gebeurt. Kijk en vergelijk!

Museum Mohlman

Museum Stad Appingedam

Stadsontwikkeling Appingedam


Appingedam is naast Groningen de enige stad in de provincie van middeleeuwse oorsprong. Wandelend door het centrum kun je daar nog duidelijk de sporen van zien: oude gevels, smalle steegjes en een centraal plein waaraan de kerk, het raadhuis en de rechtbank gelegen waren. Ook het museumpand aan de Dijkstraat is van oorsprong middeleeuws: in de kelder zijn de sporen van een 13de-eeuws steenhuis zichtbaar.

Museum Stad Appingedam

Appingedam in Beeld

De website 'Appingedam in beeld' geeft een impressie van het stadje Appingedam in Noord-Groningen, met zijn laat-middeleeuws centrum en karakteristieke hangende keukens boven het Damsterdiep.

Appingedam in beeld

Haymaheerd te Wirdum

In onze monumentale boerderij Haymaheerd te Wirdum, Groningen vindt u een uitgebreide collectie meel, cake en taart producten, landelijke woonartikelen en Carte Colori kalkverven. Als u zelf uw eigen brood bakt of van bakken houdt, kunt u nu bij ons terecht voor meer dan 60 soorten broodmixen, cakemixen, spelt, pizzabloem, pastabloem, diverse andere soorten meel, broodvullingen, poffertmix, taartversiering, cupcakemix, bakvormen en ons assortiment breidt zich nog steeds uit!

Kom gezellig rondkijken en snuffelen tussen de talrijke woonartikelen en decoratieve producten; van bekende merken als Jeanne d`Arc Living, Clayre & Eef, Kom Aardewerk, Nordic Ware, Carte Colori kalkverven, Simla , Peacock, Granny`s, Tierlantijn verlichting en nog veel meerier klikken om te bewerken.